Artrose in vingers

Artrose in de vingers is een degeneratieve ziekte die veroorzaakt wordt door verzuring van het kraakbeen tussen de botjes in de vingers. Door verzuring van het kraakbeen breken de cellen af en kunnen de botten niet meer uit elkaar gehouden worden. Het verzuurde kraakbeen kunt u aanpakken, waardoor u weer kunt bewegen en de klachten aanzienlijk verminderen.

 

Symptomen

De pijn is het vaakste aanwezig bij bewegen van de vingers na een periode van rust. In veel gevallen raken de vingers ontstoken en kunnen zwellingen optreden. Hierdoor wordt het steeds pijnlijker om te bewegen. Zowel de pijn als de zwelling bemoeilijken het bewegenen van de vingers

 

Oorzaak

In gewrichten zit kraakbeen, wat er voor zorgt dat de botten soepel over elkaar heen kunnen bewegen. Doordat het kraakbeen tussen de botten steeds meer verzuurt naarmate men ouder wordt, breken cellen af en wordt het kraakbeen minder flexibel. Hierdoor treedt overmatige slijtage op van het kraakbeen. Het gladde oppervlak wordt dun, brokkelig en/of het kraakbeen verdwijnt helemaal. Beschadigd kraakbeen herstelt nauwelijks. Wanneer de kraakbeenlaag dunner wordt of verdwijnt, bewegen de botuiteinden in een gewricht niet meer soepel langs en over elkaar. Er is een toenemende wrijving tussen de botten en dat doet pijn. Ook kunnen ruwe uitsteeksels ontstaan op het bot. Er kan zich vocht ophopen in het gewricht en omliggende weefsels (vandaar de zwelling).

 

Artrose Vingers

 

Behandeling

Bij artrose in de vingers kunt u het lichaam gaan ontzuren. Hierdoor neemt de afbraak van cellen in het kraakbeen af waardoor u beter in staat bent de vingers te bewegen. Door regelmatig de vingers pijnloos te bewegen kunt u de progressie van artrose in de vingers nog verder tegengaan. 

 

Lees meer over verzuring van het kraakbeen >>>

Stop de verzuring van uw kraakbeen

 

Bij artrose lijdt men aan de gevolgen van chronische verzuring van het gewrichtskraakbeen. Wat kunt u eraan doen om dit tegen te gaan?

 

Lees meer >>>

 


VRAGEN OVER ARTROSE EN ONTZUREN?

 

Wilt u gratis advies hoe u door middel van ontzuren uw artroseklachten kunt verminderen? Laat dan uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

 
 

Doe de online verzuringstest

 

Artrose wordt deels veroorzaakt door verzuring. Er zijn veel factoren die de kans op verzuring beïvloeden. Met deze test kunt u gemakkelijk zien of u een verhoogde kans heeft op verzuring.

 

Start de test >>>