Artrose handen

Artrose in de handen begint meestal met stijfheid en pijn in de pols, vinger of duim. Deze klachten treden op als u na rust uw hand weer beweegt, bijvoorbeeld als u ‘s morgens wakker wordt. Vaak is het niet mogelijk bepaalde bewegingen te maken. U kunt bijvoorbeeld uw vinger(s) niet meer helemaal strekken of buigen. De oorzaak ligt in de veroudering van het kraakbeen tussen de gewrichten van uw hand. Het kraakbeen is aangetast door zuren, de botten komen tegen elkaar aan en bewegen wordt moeilijker.

 

U kunt hier actief iets aan doen door uw lichaam te ontzuren. Tijdens dit proces wordt het makkelijker de handen te bewegen. Het is goed om een half uur per dag oefeningen te doen met uw pols- en handspieren. U kunt uw polsen buigen en strekken, een vuist maken, en de vingers strekken en spreiden. Zo worden ze sterker en u voorkomt stijfheid en pijn. Als uw gewrichten veel pijn doen, helpt het uw hand in warm water te houden terwijl u in een zachte bal of spons knijpt.

 

Artrose handen

 

U kunt de pijn verlichten door de verzuring van het kraakbeen tegen te gaan en regelmatig handoefeningen te doen. Neemt u hiervoor de tijd en bekijk de mogelijkheden om uw lichaam te ontzuren.

 

Lees meer over verzuring van het kraakbeen >>>

 

Stop de verzuring van uw kraakbeen

 

Bij artrose lijdt men aan de gevolgen van chronische verzuring van het gewrichtskraakbeen. Wat kunt u eraan doen om dit tegen te gaan?

 

Lees meer >>>

 


VRAGEN OVER ARTROSE EN ONTZUREN?

 

Wilt u gratis advies hoe u door middel van ontzuren uw artroseklachten kunt verminderen? Laat dan uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.