Ervaring van Ingrid

Sinds lange tijd lijd ik aan artrose. Vroeger deed ik heel graag wandelen maar dit ging toen amper omdat ik veel pijn had, die vaak uit het bovenbeen en naar de knie straalde. Mijn man liet voortaan de hond uit omdat ik dit niet meer kon.  In het ziekenhuis werden 10 jaar geleden foto’s genomen waaruit bleek dat mijn kraakbeen al erg versleten was.  Ik kreeg van mijn huisarts medicijn voorgeschreven maar ondanks deze medicatie bleef ik heel veel pijn houden. En de bijwerkingen van de medicijn waren ook geen pretje. Het werd zelfs zo erg dat ik in de ochtend bang was om uit mijn bed te stappen en zo door de hele dag te moeten komen. Deze constante pijn had een grote invloed op mijn sociaal leven omdat ik steeds moeilijker naar buiten kon gaan. Mijn zus vertelde mij dat zij in een gezondheidswinkel druppels en tabletten had gezien, die ontzurend werkten. Omdat zij niet wist wat dit precies was vroeg zij meer informatie aan de verkoopster.

 

Het blijkt dat artrose vaak met een verzuurd lichaam in verbinding staat. Mijn zus heeft toen wat folders uit de winkel meegenomen en deze aan mij gegeven. Ik werd nieuwsgierig en ben nog meer informatie op internet gaan zoeken en heb mij zo meer in de materie zuur-base-evenwicht kunnen verdiepen. Ik wist ook dat versleten kraakbeen niet kon genezen maar omdat het bij mij nog niet helemaal versleten was kreeg ik weer wat hoop. Ik heb toen bij de winkel tabletten en druppels gekocht en ben aan de slag gegaan met het ontzuren. Het viel niet mee omdat ik in het begin nog veel meer pijn had.

 

Ik moest mij flink doorzetten om verder met de producten te gaan. Na enkele weken merkte ik dat het beter ging. Ik had ineens meer energie en de pijn werd minder. Bij de folders zat ook nog een levensmiddelenlijst bij waarop de zure en basische levensmiddelen opstonden. Deze folder heb ik als rode leidraad gebruikt om ook mijn voeding wat aan te passen. Het goede effect erbij is dat ik daardoor nog wat kilotjes kwijt ben geraakt. Ik weet dat de pijn niet helemaal over zal gaan maar dat de pijn al minder is, betekent voor mij heel veel.   

Stop de verzuring van uw kraakbeen

 

Bij artrose lijdt men aan de gevolgen van chronische verzuring van het gewrichtskraakbeen. Wat kunt u eraan doen om dit tegen te gaan?

 

Lees meer >>>

 


VRAGEN OVER ARTROSE EN ONTZUREN?

 

Wilt u gratis advies hoe u door middel van ontzuren uw artroseklachten kunt verminderen? Laat dan uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.